Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Άγιος Βασίλειος» δημιουργήθηκε υπό τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου για τους αδελφούς μας που χρειάζονται και τη δική μας στήριξη. Στην προσπάθεια μας αυτή ως Ενορία έχουμε ανάγκη τη συνδρομή και αρωγή όλων σας, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε έμπρακτα όσους μας χρειάζονται δίπλα τους. Η φιλανθρωπική αυτή δομή που ιδρύθηκε τον στις 8 Σεπτέμβριο του 2017, συνδράμει μηνιαίως 150 συνανθρώπους μας. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμων.

Οι δεκάδες υποστηρικτές του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μαζί με τις κυρίες του Φιλοπτώχου, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στις ανθρωπιστικές ανάγκες της Ενορίας μας. Οι λαμβάνοντες τη χείρα βοηθείας οφείλουν να πληρούν τα επισήμως προκαθορισμένα κοινωνικά κριτήρια φτώχειας, καθώς στόχος μας είναι να καλύπτουμε τους πιο αδύναμους αδελφούς μας. Η προσφορά και η συμμετοχή στη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ποικίλει ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός και γι’ αυτό για εμάς κάθε βοήθεια είναι σημαντική και πολύτιμη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγιασμό και τα εγκαίνια του Ενοριακού Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Άγιος Βασίλειος» – 08/09/2017: